Met het wetenschappelijk onderbouwd Innovatieve Arbeidsorganisatie (IAO) canvas  in het achterhoofd, gaan we samen – in verstaanbare mensentaal – in een werksessie actiegericht aan de slag en maken we een foto van de huidige organisatiestructuur & cultuur in interactie met de context, brengen we in kaart wat de ambities zijn van jouw organisatie en waar verder geoptimaliseerd kan worden, met respect voor wat werkt. We faciliteren met de pet van ontwerper, organisatieontwikkelaar en challenger en zijn tegelijk goestinggevers in dit proces. Geen vragenlijsten, wel een fijne participatieve doe-sessie.

We faciliteren in deze fase steeds in duo met een organisatiearchitect/ontwikkelaar met niche of sectorkennis.
 

Op basis van de uitdagingen in jouw organisatie, bepalen we prioriteiten, bekijken we wie in de organisatie betrokken dient te worden en geven we samen vorm aan een roadmap met concrete actiepunten. 

De meest voorkomende uitdagingen die naar boven komen zijn:

 • Missie, visie & strategie scherp zetten
 • Kernwaarden samen vorm geven en (meer) laten doorsijpelen zodat de juiste medewerkers worden aangetrokken
 • Organisatie- en teamstructuur hertekenen
 • Scherp zetten van functies, rollen & verantwoordelijkheden
 • Een gezonde governance, besluitvorming en overlegstructuur opzetten
 • Optimaliseren van (cross-functionele, multi-disciplinaire) teamwerking
 • Visie op leiderschap scherpstellen. Wie zijn onze (hiΓ«rarchische) leiders en hoe gaan we leiderschap ontwikkelen?
 • Directieteams & leidinggevenden begeleiden in de transitie van een eerder directieve, transactionele leiderschapsstijl naar een meer empowerende, coachende leiderschapsstijl
 • Medewerkers change-ready maken, bijvoorbeeld bij digitale transformatie & new way of working  
 • Innovatie & co-creatie stimuleren over afdelingen heen
 • Talent & leadership development

Graag samen aan de slag ?  Neem met ons contact op!

ο»ΏWe nemen een rugzak vol methodieken mee, vaak elementen uit π’π¨πœπ’𝐨𝐜𝐫𝐚𝐭𝐒𝐞 πŸ‘.𝟎 en met respect voor de principes van 𝐈𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐒𝐞𝐯𝐞 π€π«π›πžπ’ππ¬π¨π«π πšπ§π’π¬πšπ­π’πžπ¬ (πˆπ€πŽ) en 𝐬𝐨𝐜𝐒𝐨𝐭𝐞𝐜𝐑𝐧𝐒𝐞𝐀. We zijn opgeleid in Business Management, Human Resources Management en zijn senior adviseur in innovatieve arbeidsorganisaties.

Je kan Coachinglab onder de arm nemen als 𝐞𝐱𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐜𝐑𝐚π₯π₯𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫 in jouw directiecomitΓ© of als 𝐜𝐨𝐚𝐜𝐑/𝐟𝐚𝐜𝐒π₯𝐒𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫. We werken vaak als 𝐬𝐩𝐚𝐫𝐫𝐒𝐧𝐠𝐩𝐚𝐫𝐭𝐧𝐞𝐫 in tandem met bedrijfsleiders en HR en worden regelmatig gevraagd als 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐨𝐫 voor (startend) leidinggevenden & hun teams. Óók om methodieken (agile/S3/…) mee te implementeren. Een echte bruggenbouwer dus doorheen héél de organisatie, ook op  teamniveau en/of  individueel niveau.
We gaan graag met jou in gesprek!

ο»Ώ