Teamcoaching

                                                                                    ⭐⭐⭐⭐⭐

“Love it! Met een lading post-its & stiften komt Sofie een team op z’n kop zetten. Ons actiegericht aan het denken zetten. Goesting krijgen om samen verder te knallen. De unieke locaties die ze uitzoekt zijn een leuke extra. Een aanrader.”

Wat is teamcoaching?

First things first: teamcoaching is geen teambuilding. Vaak heeft teambuilding een avontuurlijk staartje en wordt de samenwerking al doende in een indoor of outdoor activiteit geboost.

Teamcoaching gaat nog een stap verder (en ik heb eigenlijk best wel wat hoogtevrees, geef mij dus maar wat ‘deep work’). Een teamcoach kan faciliteren om een team effectiever te maken door te inspireren, uit te dagen en appèl te doen op de verantwoordelijkheid van alle teamleden om nieuwe competenties en gedachten eigen te maken en zo hun teamdoelen te realiseren.

Naast het creëren van bewustzijnsverruiming zet de teamcoach diverse interventies in om de oude patronen te doorbreken en het team naar een hoger ontwikkelingsniveau te brengen. Zo kan er gewerkt worden op de basis van een team zijnde “vertrouwen” maar evengoed op thema’s zoals team values, communicatie, omgaan met stress & conflict, …

CoachingLab biedt met andere woorden ondersteuning aan bedrijven die willen werken rond teamdynamiek. Die hun team(s) op een hoger niveau willen krijgen óf high performing willen blijven. Want zelfs de beste teams hebben nood aan onderhoud.

Succesvolle teams zijn in staat om samen te werken en tot zelfontwikkeling te komen. Sommige teams ontwikkelen zich tot een hecht samenwerkingsverband dat topprestaties neerzet. Andere groepen vallen ruziënd uiteen voordat de eindstreep – het teamresultaat- zelfs maar in zicht is. Je kan ze herkennen aan een hoog verloop en uitval.

 

Wanneer kiezen voor Teamcoaching? 

  • De teamleden willen elkaars persoonlijkheid beter leren kennen om nog beter op elkaar afgestemd te zijn. Ideaal voor nieuw samengestelde teams of teams met net veel conflict.
  • Het team wil de waarden en hun doel duidelijk(er) stellen, kortom: de neuzen in dezelfde richting zetten.
  • De teamleden wensen een aantal belangrijke samenwerkingsvaardigheden effectief in te zetten, zoals bijvoorbeeld: elkaar feedback geven, effectief aangeven wat je nodig hebt van elkaar om je werk goed te kunnen doen, afspreken hoe er wordt omgegaan met stress & burn-out, conflict handling,…
  • Als je als leidinggevende jouw stijl optimaal wil laten matchen met de individuele teamleden.
  • Als het team zijn werkwijze wil veranderen of verbeteren, maar het lastig vindt om in beweging te komen.

Wil je (terug) een gezonde dynamiek in jouw team? Via een uitgebreide intake met alle stakeholders bepalen we welke koers we kunnen varen.

Zin om samen te werken? Neem contact op via sofie@coachinglab.be of bel naar 0476 51 27 13 

 

 

Indien gewenst kan er ook gewerkt worden met de Facet 5 Teamscape. Wil je de kwaliteiten van het totale team gestructureerd in kaart brengen? Dat kan met Teamscape. De individuele Facet5 profielen kunnen voor een team analyse worden samengevoegd. Deze teamrapportage geeft inzicht op welke vlakken het team elkaar juist aanvult of verzwakt én welke kwaliteiten binnen het team gemist worden.