Teamcoaching

CoachingLab biedt ondersteuning aan bedrijven die willen werken rond teamdynamiek. Die hun team(s) op een hoger niveau willen krijgen óf high performing willen blijven. Want zelfs de beste teams hebben nood aan onderhoud.

 

Succesvolle teams zijn in staat om samen te werken en tot zelfontwikkeling te komen. Sommige teams ontwikkelen zich tot een hecht samenwerkingsverband dat topprestaties neerzet. Andere groepen vallen ruziënd uiteen voordat de eindstreep – het teamresultaat- zelfs maar in zicht is.

Een teamcoach kan helpen om een team effectiever te maken. Je hoeft immers niet ziek te zijn, om beter te worden. In dat geval zal een teamcoach naar de effectiviteit van het hele team kijken, en waar nodig interventies verrichten om het team verder te helpen. Interessant als je net een (nieuw) team aanstuurt.

 

Ook bij conflicten kan teamcoaching aangewezen zijn. Een teamcoach helpt teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen. Vaak is de veiligheid in het team laag en zijn de gesprekken te spannend of te moeilijk om samen aan te gaan. Een teamcoach helpt mensen zich uit te spreken en naar elkaar te luisteren. Hij of zij zal het team bewust maken van negatieve interactiepatronen door ze te benoemen.

 

Wanneer kiezen voor Teamcoaching? 

 • De teamleden kennen elkaar nog onvoldoende en wensen elkaars persoonlijke drivers te ontdekken om nog beter op elkaar afgestemd te zijn.
 • Het doel van het team duidelijk(er) stellen, kortom: de neuzen in dezelfde richting zetten.
 • De teamleden wensen een aantal belangrijke samenwerkingsvaardigheden effectief in te zetten, zoals bijvoorbeeld: elkaar feedback geven, effectief aangeven wat je nodig hebt van elkaar om je werk goed te kunnen doen.
 • De taken meer aansluiten bij de kwaliteiten van de individuele teamleden.
 • Het leiderschap binnen het team optimaliseren of de leidinggevende optimaal laten matchen met de individuele teamleden.
 • Het team wil zijn werkwijze veranderen of verbeteren, maar vindt het lastig om in beweging te komen.

Wil je (terug) een gezonde dynamiek in jouw team? Via een uitgebreide intake met alle stakeholders bepalen we welke koers we kunnen varen.

Zin om samen te werken? Neem contact op via sofie@coachinglab.be of bel naar 0476 51 27 13 

 

 

Indien gewenst kan er ook gewerkt worden met de Facet 5 Teamscape. Wil je de kwaliteiten van het totale team gestructureerd in kaart brengen? Dat kan met Teamscape. De individuele Facet5 profielen kunnen voor een team analyse worden samengevoegd. Deze teamrapportage geeft inzicht op welke vlakken het team elkaar juist aanvult of verzwakt én welke kwaliteiten binnen het team gemist worden.

 

 

 

Please follow and like us:

We like social shares!

 • Follow by Email
 • Facebook
  Facebook
 • LinkedIn