Als organisaties ons vertellen over hun uitdagingen, komen er vaak dezelfde vraagstukken naar boven. 
Herken je de behoeften hieronder bij jezelf, jouw team of binnen jouw organisatie? Met deze uitdagingen gaan we heel graag samen met jullie aan de slag!

This is what we do!

  • We groeien sterk met onze organisatie. Er komen mensen bij en we willen onze (team)leaders ondersteunen in hun rol. We hebben heel wat experten aan boord, technisch sterk maar op people vlak is er echt een klankbord nodig.
  • Ik stuur een behoorlijk divers team aan en dat brengt wel wat onzekerheid met zich mee. Doe ik het wel goed? Is dit wel iets voor mij? Het zou me deugd doen zo af en toe eens een klankbord te hebben om wat casussen op af te toetsen.
  • Het team struggelt hard in het zetten van prioriteiten, progress maken, hun stakeholders in beweging krijgen en samenwerken tout court. Ook de teamleader voelt spanning. Het brengt best wel wat onzekerheid met zich mee. Waarom kozen we weer voor meer zelforganisatie? We hebben wel wat hulp nodig…
  • We willen sneller kunnen inspelen op de noden van de (interne) klant. Er zit momenteel heel wat vertraging op. We willen ontdekken waar de ruis zit en optimaliseren als organisatie of (project)team, meer agile worden
  • We willen graag experimenteren met rollen om ieders talenten zoveel mogelijk te benutten, hiring, coaching & training bijvoorbeeld door het team zelf laten doen om zo onze mensen getriggerd aan boord te houden en te laten groeien ruimer dan in hun eigen technische expertise. Hoe breng je in kaart wie in wat sterk is en hoe zet je dit op? Hoe krijg je iedereen warm voor dit concept?
  • Ik ben als leidinggevende heel onzeker. Hoe ga ik zelf om met verandering en kan ik mijn team hierin het beste ondersteunen? Hoe kan ik mijn leiderschap versterken? Hoe breng ik lastige boodschappen en krijg ik iedereen in beweging?
  • We krijgen heel vaak de opmerking in surveys dat we slecht communiceren. Informatie geraakt niet tijdig of onvolledig tot in de teams en afspraken worden nauwelijks nagekomen. Vergaderingen verlopen niet efficiรซnt en duren te lang. We zitten vast. Help je ons de doorstroom van informatie en het nemen van verantwoordelijkheid verhogen? Maar ook: hoe kunnen we samen tot gedragen voorstellen en beslissingen komen over belangrijke zaken?
  • We willen een lerende organisatie zijn en veel meer leren van elkaar en uit de samenwerking om onze klanten nog beter te servicen. We willen een cultuur van co-creatie en innovatie stimuleren, silo’s binnen onze afdelingen doorbreken, waar beginnen we?
  • Hoe kunnen we beter op elkaar afgestemd zijn, zodat we allemaal aan hetzelfde organisatie- of teamdoel werken? Hoe zet je een goede governance op?

๐–๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ซ๐ž๐ค๐ค๐ž๐ง ๐š๐ฅ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ฏ๐š๐ง๐ฎ๐ข๐ญ ๐ฐ๐š๐ญ ๐ง๐จ๐๐ข๐  ๐ข๐ฌ. Dit betekent dat we starten met een reflectie op de huidige situatie, de gewenste situatie en de behoeften. Met respect voor wat werkt. ร‰n met een uitgesproken mandaat om te sleutelen aan de organisatie, afdeling of team.

We co-creรซren een ๐ฉ๐ฅ๐š๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐š๐š๐ง๐ฉ๐š๐ค dat we regelmatig herbekijken en kunnen bijsturen. Met acties die goed genoeg zijn voor nu en veilig genoeg om uit te proberen. Belangrijk in de samenwerking is voor ons dat er eigenaarschap genomen wordt en we echt partners worden van elkaar. We zijn gidsen in de transformatie, laten stukjes kunde & kennis achter en zorgen dat we op tijd en stond naar de zijlijn verhuizen zodat jullie zelf verder aan de slag kunnen.

We nemen daarvoor een rugzak vol methodieken mee, vaak elementen uit ๐’๐จ๐œ๐ข๐จ๐œ๐ซ๐š๐ญ๐ข๐ž ๐Ÿ‘.๐ŸŽ en met respect voor de principes van ๐ˆ๐ง๐ง๐จ๐ฏ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฏ๐ž ๐€๐ซ๐›๐ž๐ข๐๐ฌ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฌ (๐ˆ๐€๐Ž) en ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐จ๐ญ๐ž๐œ๐ก๐ง๐ข๐ž๐ค. We zijn opgeleid in Business Management, Human Resources Management en zijn senior adviseur in innovatieve arbeidsorganisaties.

Je kan Coachinglab onder de arm nemen als ๐ž๐ฑ๐ญ๐ž๐ซ๐ง๐ž ๐œ๐ก๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง๐ ๐ž๐ซ, ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐š๐ญ๐ข๐ž๐š๐๐ฏ๐ข๐ฌ๐ž๐ฎ๐ซ in jouw directiecomitรฉ of als ๐š๐ ๐ข๐ฅ๐ž ๐œ๐จ๐š๐œ๐ก, ๐ฌ๐œ๐ซ๐ฎ๐ฆ ๐ฆ๐š๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ, ๐Ÿ๐š๐œ๐ข๐ฅ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐จ๐ซ op individueel- of teamniveau. 

Afhankelijk van de vraag, partneren we waar nodig in ons ecosysteem met mede-experten, allen gespecialiseerd in innovatieve arbeidsorganisaties en agile/sociocratie methodologie.


We hadden reeds de eer samen te werken met o.a.: