Als organisaties ons vertellen over hun uitdagingen, komen er vaak dezelfde vraagstukken boven. Herken je de behoeften hieronder als organisatie, team of (bedrijfs)leider? Met deze uitdagingen gaan we heel graag samen met jullie aan de slag!

This is what we do!

  • We willen sneller kunnen inspelen op de noden van de klant en willen ons zo effectief mogelijk organiseren hiervoor. Help je ons in het wegwerken van ballast en het eventueel hertekenen van onze (team)structuur?
  • We groeien sterk met onze organisatie en zijn in volle transformatie. Er komen mensen bij en mijn rol als bedrijfsleider is in verandering. Wie zijn onze leiders? Wie ben รญk als leider? Hoeveel managerial lagen willen we in onze organisatie? En hoe gaan we onze leiders verder ontwikkelen? Ondersteun je ons mee in deze fase?
  • We geloven sterk in zelforganisatie binnen een team zodat de leidinggevende zich meer kan focussen op het coachen van het team en de teamleden of er misschien geen hiรซrarchische leidinggevende meer hoeft te zijn op termijn. Hoe geraak je op dat niveau met iedereen?
  • We willen graag experimenteren met projectteams en rollen om ieders talenten zoveel mogelijk te benutten, onze mensen getriggerd aan boord te houden en te leren over afdelingen heen. Hoe breng je in kaart wie in wat sterk is en hoe zet je dit op? Hoe krijg je iedereen warm voor dit concept?
  • Ik ben als leidinggevende heel onzeker. Hoe ga ik zelf om met verandering en kan ik mijn team hierin het beste ondersteunen? Hoe kan ik mijn leiderschap versterken? Hoe breng ik lastige boodschappen en krijg ik iedereen in beweging?
  • We zitten midden in een digitalisatie en dat vergt veel van onze medewerkers. Help je ons in kaart brengen wie mee is op de trein, ondersteunt dient te worden met training of misschien baat heeft bij jobrotatie? En hoe we weerstand het beste opvangen en ombuigen zonder de transformatie in gevaar te brengen?
  • We krijgen heel vaak de opmerking in surveys dat we slecht communiceren. Informatie geraakt niet tijdig of onvolledig tot in de teams en afspraken worden nauwelijks nagekomen. Vergaderingen verlopen niet efficiรซnt en duren te lang. We zitten vast. Help je ons de doorstroom van informatie en het nemen van verantwoordelijkheid verhogen? Maar ook: hoe kunnen we samen tot gedragen voorstellen en beslissingen komen over belangrijke zaken?
  • We willen een lerende organisatie zijn en veel meer leren van elkaar en uit de samenwerking. We willen een cultuur van co-creatie en innovatie stimuleren, waar beginnen we?
  • Hoe kunnen we beter op elkaar afgestemd zijn, zodat we allemaal aan hetzelfde organisatie- of teamdoel werken? Hoe zet je een goede governance op?

๐–๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ซ๐ž๐ค๐ค๐ž๐ง ๐š๐ฅ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ฏ๐š๐ง๐ฎ๐ข๐ญ ๐ฐ๐š๐ญ ๐ง๐จ๐๐ข๐  ๐ข๐ฌ. Dit betekent dat we starten met een reflectie op de huidige situatie, de gewenste situatie en de behoeften. Met respect voor wat werkt. ร‰n met een uitgesproken mandaat van de boegbeelden om te sleutelen aan de organisatie, afdeling of team.

We co-creรซren een ๐ฉ๐ฅ๐š๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐š๐š๐ง๐ฉ๐š๐ค dat we na elke sessie herbekijken en kunnen bijsturen. Met acties die goed genoeg zijn voor nu en veilig genoeg om uit te proberen. Belangrijk in de samenwerking is voor ons dat er eigenaarschap genomen wordt over het traject. We zijn gidsen in de transformatie, laten stukjes kunde & kennis achter en zorgen dat we op tijd en stond naar de zijlijn verhuizen zodat jullie zelf verder aan de slag kunnen.

We nemen daarvoor een rugzak vol methodieken mee, vaak elementen uit ๐’๐จ๐œ๐ข๐จ๐œ๐ซ๐š๐ญ๐ข๐ž ๐Ÿ‘.๐ŸŽ en met respect voor de principes van ๐ˆ๐ง๐ง๐จ๐ฏ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฏ๐ž ๐€๐ซ๐›๐ž๐ข๐๐ฌ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฌ (๐ˆ๐€๐Ž) en ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐จ๐ญ๐ž๐œ๐ก๐ง๐ข๐ž๐ค. We zijn opgeleid in Business Management, Human Resources Management en zijn senior adviseur in innovatieve arbeidsorganisaties.

Je kan Coachinglab onder de arm nemen als ๐ž๐ฑ๐ญ๐ž๐ซ๐ง๐ž ๐œ๐ก๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง๐ ๐ž๐ซ in jouw directiecomitรฉ of als ๐œ๐จ๐š๐œ๐ก/๐Ÿ๐š๐œ๐ข๐ฅ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐จ๐ซ op individueel- of teamniveau.

We werken dus vaak als ๐ฌ๐ฉ๐š๐ซ๐ซ๐ข๐ง๐ ๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐ง๐ž๐ซ in tandem met bedrijfsleiders en HR en worden eveneens regelmatig gevraagd als ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐จ๐ซ voor (startend) leidinggevenden & hun teams. ร“รณk om methodieken (agile/S3/…) mee te implementeren. We houden van maatwerk! 

Afhankelijk van jouw sector & noden partneren we in ons ecosysteem met mede-experten, allen gespecialiseerd in innovatieve arbeidsorganisaties en agile/sociocratie methodologie.


We hadden reeds de eer samen te werken met o.a.: